Свежа идея...Засрами се Румене...направи ги та да видим и ние...Ако експеримента е сполучлив,аз пръв ще ходя да копам глина ...ама виж,с печенето не знам...
Като споменавате за канализационни проекти (включвам се в темата със закъснение), имам две такива от PVC Ф220. Говорителите с точно както не трябва - в края на цилиндъра, но пък за сателити вършат идеална работа. Над говорителя има конус да разсейва звука встрани.
гледам че на t-linespeakers.org/project/sampson/index.html има такива неща но автора им ги е кръстил audio-lego и си мислех че е по-скоро за забавление отколкото за нещо сериозно.наистина ли може да се получи нещо прилично като звук?
180см е вече множко, трябва да ги вграждам в пода . Тези са басрефлекс с АРН 226/07/8. Мисля, че за сателит стават, пък и слизат докъм 40Хз. Но няма как да направя коректни измервания
Нещата за четвърт-вълновите системи Задължително трябва да са подковани с теоретични аргументи...Но понякога резултата е пълна мистерия според асовете и е една голяма игра на криеница...с ватата и правилната геометрия например...не може просто да се вземе един говорител и хоп да се захлупи на ТЛ направена за друг говорител....Подхода е твърде комплициран...