ФРС 8 в двоен бас рефлекс!
-
Martin Krumov
- има известен опит

- Обратна връзка:
Едната колонка е вече готова. 1:1 със чертежа от темата. ГОворителчето което съм ползвал е FRS8 M. Наистина с тази кутия свири доста ниско за размерите си, но някак нивото на баса е слабо. Довечера ще сглобя на бързо 3 литрова кутия с басрефлекс и ще направя сравнение. Мисля си, че по малкия обем с Фи ще е по добрия варнт
Може да не слиза толкова ниско но пък при наличието на SubWoofer 10-20 Хз няма да са от значение.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Така и така ще сглобяваш, защо не пробваш и с проекта ми за офис колонките? Аз нямам време да го пробвам с FRS, но в прототипа го пробвах и звучеше обнадеждаващо ...
После ще кажеш как е ако нямаш нищо против, разбира се.
Имам пред вид това:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=4083
После ще кажеш как е ако нямаш нищо против, разбира се.
Имам пред вид това:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=4083
-
Martin Krumov
- има известен опит

- Обратна връзка:
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Правил съм двойно-камернибасрефлексни конструкции...
Слизат повече от ТЛ при правилно проектиране и изработка...Но не могат да се сравнят с тях по всички други параметри, освен по размер...Слизат и повече от обикновен бас-рефлекс...
Това е сравнтелно сложна конструкция и не става да се прави на гиотере...Тук вече ще има и трети импедансен пик...Недостатъка на системите е в пропадането между настройките на двете камери...То е неминуемо...
При верни Т/С параметри при обикновен басрефлекс се получават около 55 херца в 4 литра...С двойнокамерната-още по-надолу...
При двойнокамерката винаги сцената ще издиша обаче в сравнение с ТЛ и особено Хорна..
И гледай да не го силиш, щото хода му е 1 мм
Фостекса и визатона са много различни...Кутията е оптимизирана , разбира се за фостекса...
Погледнете дейта-шиитовете на М и без М...При еднакво ниво на ниските(50 и 100 херца) разликата в средночестотните нива е драстична... М има пик 95 дб, който мен поне осезателно ме дразни...
Кю-ти еса на М е по-малък...Това означава..по-малко бас, грубо казано...
Слизат повече от ТЛ при правилно проектиране и изработка...Но не могат да се сравнят с тях по всички други параметри, освен по размер...Слизат и повече от обикновен бас-рефлекс...
Това е сравнтелно сложна конструкция и не става да се прави на гиотере...Тук вече ще има и трети импедансен пик...Недостатъка на системите е в пропадането между настройките на двете камери...То е неминуемо...
При верни Т/С параметри при обикновен басрефлекс се получават около 55 херца в 4 литра...С двойнокамерната-още по-надолу...
При двойнокамерката винаги сцената ще издиша обаче в сравнение с ТЛ и особено Хорна..
И гледай да не го силиш, щото хода му е 1 мм
Фостекса и визатона са много различни...Кутията е оптимизирана , разбира се за фостекса...
Погледнете дейта-шиитовете на М и без М...При еднакво ниво на ниските(50 и 100 херца) разликата в средночестотните нива е драстична... М има пик 95 дб, който мен поне осезателно ме дразни...
Кю-ти еса на М е по-малък...Това означава..по-малко бас, грубо казано...