ФРС 8 в двоен бас рефлекс!

Съобщение
Автор
Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от Martin Krumov »

Едната колонка е вече готова. 1:1 със чертежа от темата. ГОворителчето което съм ползвал е FRS8 M. Наистина с тази кутия свири доста ниско за размерите си, но някак нивото на баса е слабо. Довечера ще сглобя на бързо 3 литрова кутия с басрефлекс и ще направя сравнение. Мисля си, че по малкия обем с Фи ще е по добрия варнт :roll: Може да не слиза толкова ниско но пък при наличието на SubWoofer 10-20 Хз няма да са от значение.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Stefan Stefanov »

Така и така ще сглобяваш, защо не пробваш и с проекта ми за офис колонките? Аз нямам време да го пробвам с FRS, но в прототипа го пробвах и звучеше обнадеждаващо ...
После ще кажеш как е ако нямаш нищо против, разбира се.
Имам пред вид това:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=4083

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от Martin Krumov »

Лошото е, че тази седмица съм по цял ден на работа и нямам време! Снощи до 11 съм рязал със зегето на балкона и съседите ще ме удушат вече. Имам малко матерял и може почивните дни да пробвам. А иначе все се каня да попитам къде мога да намеря Fostex?

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Stefan Stefanov »

Аз си купувам от Madisound чрез човек в Щатите.
Използвам редките моменти, когато той (или някой друг приятел) си идват към БГ да ми донесат по някой говорител.

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от oceanman »

Правил съм двойно-камернибасрефлексни конструкции...
Слизат повече от ТЛ при правилно проектиране и изработка...Но не могат да се сравнят с тях по всички други параметри, освен по размер...Слизат и повече от обикновен бас-рефлекс...
Това е сравнтелно сложна конструкция и не става да се прави на гиотере...Тук вече ще има и трети импедансен пик...Недостатъка на системите е в пропадането между настройките на двете камери...То е неминуемо...
При верни Т/С параметри при обикновен басрефлекс се получават около 55 херца в 4 литра...С двойнокамерната-още по-надолу...

При двойнокамерката винаги сцената ще издиша обаче в сравнение с ТЛ и особено Хорна..

И гледай да не го силиш, щото хода му е 1 мм

Фостекса и визатона са много различни...Кутията е оптимизирана , разбира се за фостекса...

Погледнете дейта-шиитовете на М и без М...При еднакво ниво на ниските(50 и 100 херца) разликата в средночестотните нива е драстична... М има пик 95 дб, който мен поне осезателно ме дразни...
Кю-ти еса на М е по-малък...Това означава..по-малко бас, грубо казано...

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#21 Мнение от Simonov »

Като стана въпрос за хода на говорителя. Трябва да се внимава с ватовете, защото при по високи нива мембраната започва опасно много да се "мята" навън-навътре :D
Все пак това си е бас рефлекс :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”