Subwoofer с говорител до 100-120 лева с добра чувствителност

Съобщение
Автор
McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

Subwoofer с говорител до 100-120 лева с добра чувствителност

#1 Мнение от McBright »

Прецаках се преди известно време да взема Hertz250D, подлъган по дадената чувствителност - 96ДБ, като исках да го направя за домашен съб.
За жалост, обаче както повечето ще ме упрекнете с право, говорители за кола, рядко са удачни за домашна употреба. Е уви проблема ще се реши, решил съм да го продам.

Та молбата ми е, да ми препоръчате удачен говорител за домашен subwoofer който да предлага обаче добра чувствителност. Просто колоните ми са с 93дб чувствителност и този бас, определено "изостава" спрямо тях, та трябва да използвам корекции и тн, което пък е много вредно за приличният звук.

Също така молбата ми е, да имате предвид че колоните ми са с 2х8" т.е. все пак имам някаква ударност - "ритащ" бас, както му казват.
Моля само да не питате за колоните и техният произход, тъй като ще се развигри безсмислен спор.

Та какво можете да ми предложите до към 100-140 лева, за домашна употреба, с мощност не по-малка от 120 вата номинал, т.е. ще се използва на усилвател с тази мощност, а нямам възможност за разточителство отностно цената на говорителя.

gps

#3 Мнение от gps »

На хертц-а T/S параметрите му са дадени при паралелно свързани входове така че импеданса му става 1,8 ома!!Ако си го вързал на по друг начин а и в неподходяща кутия.....

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Martin Krumov »

В зградата на DATECS на окръжна болбница, на последния етаж има заведение. Там са с някакви сателитки на Magnat мисля, а SubWoofer-ите им са с Hertz (единия 12" адругия 10"). Според мен свирят прилично ниско. Иди ги чуй

McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от McBright »

Добре, ако запазя този събууфер, вие каква кутия бихте препоръчали ? В момента кутията е с вътрешен обем 45 литра, 36мм стена, 9см бас рефлектор с променлива дължина 20/40см. Поради конструкцията на кутията - куб с вътрешна дължина на стената 35,5 см. басрефлекторът, не е прав, а е под ъгъл - самата му форма е такава. Продаваха ги в Пас за 25 лева. В момента в кутията няма вата, както и филтър, дали е много възможно заради това да не ми харесва как свири ? А и свири на 4 ома, т.е. отделни канали.
Значи вие препоръчвате просто да му взема отделен усилвател, който да може да работи на 2 ома и да свържа говорителя + с - и - с + на двете бобини ? Или всъщност как трябва да се свърже, за да падне на въпросните 2 (1.8) ома ?

п.с. Смятам че не свири достатъчно чувствително, на базата на това, че преди имах някаква 15ка на Lanzar, модела май беше SB157, която беше 95 децибела при 1ват/метър и разликата в звука съществува. Тогава на една проста уредба 35 вата ДИН, като го пуснех до край, всичко в къщата започваше да има собствена насока на движение, докато сега, като пусна този съб на усивлател 2х100 (отново домашен) и такова нещо не се усеща. Както и преди с Ланзар-а като го надънех на басови парчета не можех да се чуя, докато сега този бас не заглушава.

А дали може да бъде проблем това, че говорителят сочи на доло, а пък бас рефлектора е на зад, т.е. че нито говорителят нито бас рефлектора са директно към мен ?

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”