Високоговорител 75ГДН-3-4

Съобщение
Автор
Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Нищо не знам за този драйвер, но ми направи впечатление ниския Qts.
А колко му е Qes ?
Поздрави,
Теодор
Изображение

gps

#4 Мнение от gps »

www.sub75gdn.narod.ru -това е руския фен клуб на този говорител :D там ще намериш всичко което ти трябва включително как се мерят t/s параметри с генератор мултицет и калкулатор в ръка :o .от този говорител ярък отчетлив бас не може да се изкара заради тежката мембрана и гофър (при 75гдн3 нещата са още по-зле!).за да компенсират това руснаците бяха пуснали модел активна тонколона с инерционен пиезодатчик на говорителя сигнала от който се подава в обратната връзка на усилвателя-и наистина разликата в звука с тази корекция и без нея е поразителна!.но това е прекалено сложен метод за компенсиране недостатъците на говорителя.известно подобрение може да се направи ако вместо дългата звукова 2-слойна бобина качиш къса (10-12mm ) 4-слойна -междината в магнита е голяма и позволява такава процедура.това подобрява звученето на ниски нива но имай впредвид че при по-голяма мощност заради мекото окачване зв.бобина ще излиза извън междината с всички произлизащи от това неприятни ефекти. p.s. повечето руски нч и сч позволяват монтаж на 4-слойна зв.бобина освен това почти всички говорители с размер до 8" включително са навити на хартиена основа което не позволява претоварването им с по-голяма мощност за дълго време -термично не издържат.

ensoniq

#5 Мнение от ensoniq »

Здравейте,

имам въпрос относно 75ГДН-5.

Pmax, шум., 75Вт
Pmax, долг., 200Вт
Pmax, кратк., 300Вт

Това какво означава, че говорителя ще работи безпроблемно на 200Вт ли? Каква е разликата м/у паспортната и дълговременната мощности?

ablazhov

#6 Мнение от ablazhov »

75ГДН-3-4

Qms, 0,303
Qes, 0,33
Qts, 0,213

gps

#7 Мнение от gps »

Писал съм много пъти за тези руски говорители.Вижте линка който съм качил в тази тема-там пише че два еднакви говорителя от този тип няма!!!Ниската Fs е за сметка на тежката мембрана от памучна целулоза и мекото окачване което пък води до голям Vas :cry: и лоши импулсни характеристики ,заради мекото окачване X max е голям и се е наложило да направят удължена централна полюсна наставка и звукова бобина с дълга намотка което пък влошава чувствителноста :cry: Руснаците ги модват аз също-повишава се чувствителноста намалява се Vas, това е за сметка на малко повишаване на Fs-35-37 Hz,но най-важното е че се подобряват импулсните характеристики и говорителя не свири с толкова размазан бас!По стария руски стандарт тези говорители бяха 35 гд тоест 35 вата реална мощност (RMS),шумовата мощност и другите не са реални!

fugazi

#8 Мнение от fugazi »

Имам руския високоговорител 75ГДН-3-4. Интересува ме някой борил ли се е с него и дали си заслужава усилието.

На мен ще ми се наложи да се сборя с подобен на този говорител - 75ГДН-1-4 :?

чуствителност - 86 dB
импеданс - 4 Ohm
мощност - 75 W
Fs - 25 Hz
Vas - 80 L
Qms - 3.25
Qes - 0.225
Qts - 0.21
Работна честота-31 - 1000 Hz

Измислил съм 50 литрова кутия с фазоинвертор(d-10см.) настроен на 40Hz.Дано се получи нещо...

Данните са взети от руски сайт и ми се виждат малко нереални,но нито мога,нито ще занимавам някой да ги мери,затова реших че,така би трябвало да работи добре.Като изключа затворения обем 40л.което беше първоначалната идея.Приятел ме помоли за съвет,говорителя е негов,та не искам да го подвеждам... :roll:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”