Ами старите ми колони са активни - три ленти + субуфър - на трите ленти ниския и средите са на общ усилвател, високите са отделни, уфъра и той е отделен - общо 5 усилвателя. Ако искаш, мога да ти ги покажа, ама няма да си очарован, и без това са в процес на разкарване... И схемите на всичко мога да ти дам, бях ги правил преди 9-10 години като дипломна работа в техникума...

Филтрите са 12дб/окт., нито са настройвани, нито са мерени. Говорителите са мъка, усилвателите са горе-долу добри, като се има предвид, че не са настройвани и те. Усеща се, че свирят разтоварено, но общо взето е това. Може би има смисъл за нещо наистина добро, засега съм се отказал.
Жокер-е, това с чувствителностите е така, но ти винаги можеш да си ги нагласиш с потенциометри преди крайните стъпала. Слухът е доста точен. Проблемът в този случай (и то доста сериозен) е с компенсациите в неравномерностите на АЧХ на отделните говорители и напасването им един към друг. Хубавото пък е, че усилвателят е свързан директно към говорителя. И никой не е казал, че филтрите задължително трябва да са активни - с пасивни също става добре, само дето среза ти не е толкова стръмен. А ако си гледал схемите на чичко Елиът, откажи се... Като видя толкова операционни един след друг, и ми става лошо (не че моите старите не са така, ама като разкарах един - два операционника, нещата се подобриха доста)... Има и по-добри начини.