Питане за говорители

Съобщение
Автор
Аватар
Getzata
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Питане за говорители

#1 Мнение от Getzata »

Искам да ви попитам за мнение как са тези говорители. Среди и пищялки са , български от Благоевград. Линк с характеристики към тях немога да дам тъй като сайта им нещо неработи , но ето снимки.Ако някой има впечетления от тях да сподели. Че мисля да си ги купувам. На първо слушане ми харесаха , а и като цена - 30лв са комплекта пищялки , и 40лв са средите.

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Аватар
Dimitar Chakarov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Dimitar Chakarov »

:smt018 :smt018 :smt018 Дай още 10лв. и си купи 2бр.Visaton BG20.

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от DJ Popa »

Не си слагай таралеж в гащите с тия боклуци. За 22 лева на бройка ще си вземеш TVM-ARZ6608 , които са много по-добри от тия благоевградски дървета. Или , по-добре както ampl те е посъветвал , ако можеш да си го позволиш...

Аватар
Getzata
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#4 Мнение от Getzata »

Ок , мерси за съветите , смятам са ви послушам (за това пуснах тази тема) . Ако можете дайте ми линк към тези говорители които предлагате , и откъде могат да се закупят. Аз съм от Пловдив. Между другото трябват ми 4ома по възможност. Ако мога да се вместя в 70лв , за комплект среди и пищялки ще е добре.

edit: Сега ги видях тези Visaton BG20. , обаче 8ом не ми вършат работа , и не ми трябва за бас , а само за среди и пищялки. Става дума за колата , в баганика има две баскаси за бас , и в вратите мидбас. Така че сега ми остава да си намеря среди и пищялки за кората. Затова се бях спрял на тези българските .

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от DJ Popa »

Това , което ти предложихме с ampl са широколентови високоговорители. Казано с други думи , ако ги монтираш в подходящо акустически оформено тяло , няма да се нуждаеш от нискочестотен , средночестотен и високочестотен говорители , тъй като широколентовия високоговорител покрива целия звуков обхват :D . За справка погледни примерно проектите ТЛ с BG20 в този сайт. Visaton BG20 , можеш да си поръчаш по куриер до Пловдив от тук /търси Валери , телефона му го има на сайта/:

http://www.steadygroup.com/index.html

А TVM ARZ6608 се предлага от фирма Марни. Можеш да го поръчаш от тук по куриер:

http://911.bg/a2/offers.asp?parent=5028&m=27

Поздрави !

Но тези говорители не стават за кола !!! Българските , на който си се спрял също не стават за кола !!! Може би DX10 на Visaton ще ти свърши работа за целта , която си писал и в ценовия клас , който искаш ...
Последно промяна от DJ Popa на Нед Мар 19, 2006 9:50 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Getzata
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#6 Мнение от Getzata »

Meрси за инфото , едитнах си горния пост , но ти си писал преди да го уточня за какво ми трябват.

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от DJ Popa »

И аз едитнах моя , така че имаш имаш решение :D ...

Аватар
Getzata
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#8 Мнение от Getzata »

ОК , значи мисля да се бръкна още малко и да си зема ДХ16 http://www.steadygroup.com/avtomobilni/dx16.html . А защо като е двулентов пише че резонансната му честота е 72хз. Да попитам че не виждам на снимката , отзад този говорител изолиран ли е като българските(тея от снимките) , че ако го сложа на кората и силния бас от касата ще му бута мембраната , или трябва да му правя малка кутия. Значи този е много по добър от българаските , и като качество и като сила (бе гледам че тая пищялка от Благоевград е 10см и е 1.2кила и от това се излъгах да е зема - мислех че е по-добра). Извинявам се за тъпите въпроси , но досега съм имал работа само с китайски боклуци и реших да си зема нещо качествено и затова се допитвам до вас.
А защо тези дето сте ми дали (за професионално узвочаване) нестават за кола ?

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от DJ Popa »

Чети тук и ще ти се изяснят нещата:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=1318

Лично мое мнение е , че само някои конкретни модели високоговорители за домашни аудиосистеми стават и за автомобилно озвучаване. От опит ти казвам , че слънцето разказва играта на мембраните и най-вече на гофрите...

Аватар
Getzata
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#10 Мнение от Getzata »

А затова какво ще кажете http://www.avitel-bg.com/articles.php?ArticleGroupID=49 . 4-тия -Hertz DSK 130

май темата вече е за друг раздел , но да си довърша питането тука , или някой админ да е премести в правилния. :oops:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Пищялките им са като бръснарски ножчета.
Освен тях и някакъв размазан бас, с този комплект не се долавя никакъв друг звук.
Под всякаква критика!

Аватар
Getzata
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#12 Мнение от Getzata »

Rutcho написа:Пищялките им са като бръснарски ножчета.
Освен тях и някакъв размазан бас, с този комплект не се долавя никакъв друг звук.
Под всякаква критика!
Ти ме отчая , тъкмо се бях навил да ги зимам. Бас както казах не търся , а само среда и пищялка. Ще отида утре в някой магазин да ги чуя. Значи викаш не ти харесва пищялките им. Някви други предложения тогава.
А за Hertz DCX 165 , какво ви е мнението , пак ли са гадни пищялките.

gps

#13 Мнение от gps »

Просто ги чуй!Аз лично съм доволен от този модел на Хертц както и модела 169-мисля че като за автоговорители се представят добре ама цената.....

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Rumen Zografov »

Getzata,ако имаш път към София,обади се,ще ти подаря две точно такива пищялки :wink: Работили са точно в кола (Вартбург де :smt040 ),но вече не ми трябват :lol: С един кондензатор 2 мкф навремето "цепеха мрака" във Варгата :weedman:

Поздрави!!!
Изображение

Аватар
Dgd
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Dgd »

Вземи си Kenwood 1759 S- 57 лв/компл. от Метро-Фулрейндж с молко бас, но добри среди и високи!

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”