Какво означават следните съкращения
-
EXTREMISTA
Какво означават следните съкращения
Значи интересуват ме какво значат някой съкращение дадени като технически характеристики при високоговорителите:
Fs, Qms, Vas, Xmax, Sd, Qes, Le, Qts
10х
10х
-
Svetoslav Kalqshev
- има опит

- Обратна връзка:
Значи най-лесно е на готово
отваряш един гугал и ще ти каже следното:
Resonant Frequency (fs)
Mechanical Q (Qms)
Compliance Equivalent Vol. (Vas)
Voice Coil Overhang (Xmax)
Surface area of Cone (Sd)
Electromagnetic Q (Qes)
Coil Inductance (Le)
Total Q (Qts)
сега се очаква да питаш кое какво е и т.н.

Resonant Frequency (fs)
Mechanical Q (Qms)
Compliance Equivalent Vol. (Vas)
Voice Coil Overhang (Xmax)
Surface area of Cone (Sd)
Electromagnetic Q (Qes)
Coil Inductance (Le)
Total Q (Qts)
сега се очаква да питаш кое какво е и т.н.
-
EXTREMISTA
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Gavril Gavrilov
http://editweb.iglou.com/eminence/emine ... params.htm
Едно от най-добрите обяснения от добрите хора в Еминенс.
Ако англииския ти е прекалено спънат ще береш ядове.
Едно от най-добрите обяснения от добрите хора в Еминенс.
Ако англииския ти е прекалено спънат ще береш ядове.
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
- jimy
- има известен опит

- Обратна връзка:
Привет Друже,
Явно тези означения не ти говорят нищо. Да, от това, което са ти отговорили досега би могло нещо чат-пат да ти се изясни, но ако нямаш намерение да се занимаваш "изкъсо" с тонколони, мисля, че е по-добре да не си тъпчеш главата с излишна информация.
По принцип това са част от т. нар. T-S параметри, определянето на които е необходимо при проектирането на едно озвучително тяло. Но ако си просто един слушател, потребител или както искаш, тези неща не ти вършат работа.
Явно тези означения не ти говорят нищо. Да, от това, което са ти отговорили досега би могло нещо чат-пат да ти се изясни, но ако нямаш намерение да се занимаваш "изкъсо" с тонколони, мисля, че е по-добре да не си тъпчеш главата с излишна информация.
По принцип това са част от т. нар. T-S параметри, определянето на които е необходимо при проектирането на едно озвучително тяло. Но ако си просто един слушател, потребител или както искаш, тези неща не ти вършат работа.
-
EXTREMISTA
-
Gavril Gavrilov
Точно в днешно време на масово интелектуално затъмнение няма подобно нещо като излишни знания. Ако човекът пита за тези параметри, значи ги е срещал някъде. Повечето фирми не публикуват Thielе Small параметри на говорителите в готови тонколони, а тези стойности се публикуват за отделни говорители, за което ще бъдат правени колони. Ерго - на питащия му се дава насока към детайлна информация която би му свършила работа. В линка който съм посочил со кратце е обяснено какво аджеба са тези животни и каква е тяхната цел.
Едит: Правописни грешки.
Едит: Правописни грешки.
-
gps
Re: Какво означават следните съкращения
С превода на съкращенията ще се справиш но за това как си влияят различните параметри помежду си при проектирането на тонколона (което ти искаш да правиш) не можеш да получиш кратък отговор!Качил съм линкове към материали на руски по въпроса за T/S параметрите в раздел car loudspeakers.EXTREMISTA написа:Значи интересуват ме какво значат някой съкращение дадени като технически характеристики при високоговорителите:
10х