3-way със Selenium

Съобщение
Автор
TheFirstKW

3-way със Selenium

#1 Мнение от TheFirstKW »

От известно време се дивя на Dynacord ,задето размотават готини марки като Selenium.Та решил съм да чакам новата гама и то по-специално :
Ниски:
Изображение
SELENIUM WPU1509-SLF 15" PRO SOUND DRIVER
PDF:
http://zumbaiu.hit.bg/264-345.pdf
Среди:
Изображение
Selenium 8PW3-SLF
PDF:
http://www.seleniumloudspeakers.com/sit ... slf_new.pd
Високи:
Изображение
Selenium ST350
PDF:
http://www.seleniumloudspeakers.com/sit ... _st350.pdf

Следващата седмица ще се ходи до София и ще проверя ПроТехника кога могат да ми внесат тези говорители.Ампа ще е DIY -500W на 8 ома на канал.За момента съм го тествал на 350 Вата,но ще го преработвам и мисля че ще ги докара.Целта е клубен звук ,който няма да се слуша домашно.Оглеждам се за вентилиран дизайн ,бас рефлекс ,стабилно преграден като дълбочината не е от най-голямо значение,а размерите на колоните.Ако някой има идея за някакъв проект да поства.В diyaudio.com намерих интересни предложения ,но не съм се спирал все още на нещо конкретно.Мисля че изборът ми на говорители е оптимален за цената и имайки впредвид че Eminence дрънкат като кухи лейки ,а всичко останало освен Selenium трябва да поръчвам отвън.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Bojo »

И какво точно ще правиш с тези говорители? Ако е колона за НАДа - забрави. Това са профи говорители, хранят се с профи усилватели/системи и не са за домашно ползване.

gps

#4 Мнение от gps »

Селениумите са бразилски говорители и моето мнение е че трябва да погледнат какво правят в Мексико :wink: малко са грубичко направени и имат доста слаби места :evil: В момента при мен отлежава една 18-ка защото тези които ги продават не осигуряват сервизно обслужване :?: Не разбрах до Бразилия ли трябва да я нося :wink: :D Иначе имат доста добра чувствителност-правих една 3 лентова колона с 12 инча-8 инча и вч хорна и останах с добри впечатления.Данните посочени от производителя отговарят на реалните параметри и между другото за първи път виждам в книжката с T/S параметрите да е отбелязано при каква температура на въздуха са мерени-малко производители си правят труда да го посочват!Иначе за домашно ползване не стават освен ако слушателя не е съвсем непретенциозен :wink: А и в техния ценови клас има и други фирми които произвеждат прилични профи говорители.

TheFirstKW

#5 Мнение от TheFirstKW »

В България ги няма тези производители.Похарчих си парите за тия боклуци Eminence-егати и кухите лейки.Видът им е все едно че съм ги правил в мазето да не говорим за гордия надпис на сайта им че имали нещо общо с USA.Мисля да държа ниските на WPU-09 серията ,които са си профита,а не евтините им PA drivers.Оказа се след една тема в международния форум ,че имало голям потенциал в Selenium-ите и че са малко в сянка за момента.Ще слушам пък ще купя.Ампът си е транзисторно гуци и мисля че мога да го модифицирам.Писал съм мейл на създателя на схемата и той меко казано ме обнадежди.Ще дам 110 лева за захранване пък ще видиме. :roll:
Някой нему ли се върти нещо за тези говорители ,че ще ходя във вторник в Дъскакорд да капарирам,че иначе няма да внесат нищо от новата серия.Научил съм се че при тях вечното изчакване е практика! :roll:

gps

#6 Мнение от gps »

Ако казваш че в България няма производители на качествени говорители значи въобще не си в час и аз не мога да ти помогна!Еминенс са идеални за музикантски цели!Всеки говорител е добър когато го ползваш в подходяща кутия.Ако си наясно какво въобще искаш-ще можеш да си подбереш подходящ говорител!Аз лично ще се радвам когато бразилските Селениум-и достигнат качеството на бразилското оръжейно производство.От постовете ти по други теми виждам че си от групичката юзъри с мишки в главата си :wink: -искате да правите велики работи без въобще да са ви ясни елементарни неща и в резултат на това дрънкате като кухи лейки :wink: по форумите А и тона ти не ми харесва и затова едва ли ще седна да ти давам съвети.Което означава че никой няма да ти даде съвет :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”