"The best" material za kolkoni

Съобщение
Автор
Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#46 Мнение от oceanman »

Аз имам идея...Стани,повтори на Алнико хорните...но от мрамор...Нема да мръдне,гаранция....

А с JBL-a-успех...

gps

#47 Мнение от gps »

stani80 написа:добре де вече разбрах че щом 10 и повече човека ми казват едно и също нещо значи то може и да е вярно.Плус това преди малко се разрових и отново си видях мечтаната колона
http://www.jbl.com/home/k2_story/k2_exposed.aspx
От тук също видях и че маретиала за кутията е MDF което също ми даде поводи за размисъл:)Иначе някои мойе да ми каже дали знае някоя програма за генериране на честоти каквито аз желая?
А не допускаш ли мисълта че :1.щом 10 и повече човека които имат всеки от тях 20 че и повече годишен опит в областа на аудиото .2.сбора от тонколоните които са направили тези 10 и повече човека е няколко хиляди.3.доказали са многократно компетентноста си в този форум-та значи тези хора не МОЖЕ И 8O да са прави а просто СА ПРАВИ!!!!

stani80

#48 Мнение от stani80 »

Съжалявам че подхващам отново тази тема но вчера намерих това:
http://www.avland.co.uk/wa-loudspeakers/wa501/wa501.htm
Моля по-напредналите с материала да си кажат мнението за тези колони.

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#49 Мнение от Kiril Kirilov »

stani80 написа:Съжалявам че подхващам отново тази тема но вчера намерих това:
http://www.avland.co.uk/wa-loudspeakers/wa501/wa501.htm
Моля по-напредналите с материала да си кажат мнението за тези колони.
1. Не виждам смисъл да изказваме мнение за колона, струваща 7000 паунда, след като:

2. (Най-важното) Мнението ми е: ТРИЛЕНТОВА + БАСРЕФЛЕКС !

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#50 Мнение от Ivo_Hristev »

Набутали са скъпи говорители подредени в една линия..............
Безкрайно висока цена за тази конструкция...

Sergo

#51 Мнение от Sergo »

Крайно време е някой да каже ясно:
НАЙ-НИСКО КАЧЕСТВО на баса, дава БАСРЕФЛЕКС-ната конструкция. Ако търсим добра тоналност, бързи преходи и яснота в 2-те басови октави, басрефлекса не е за нас :wink: Най-лесния и малък варият е затворения обем. От тук натам .... само резонатори :)

HI-FI

#52 Мнение от HI-FI »

Sergo написа:... Най-лесния и малък варият е затворения обем ... :lol:

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#53 Мнение от Fenkiller »

Ако ще правиш от камък нека да е гранит а не мрамор, макар от постовете ти да смятам че не е по силите ти (без да се обиждаш) ,а само в сферата на фантазиите и доброто желание! Направи нещо въобще а после търси най доброто.Това и така си е много дълъг и трънлив път!
Успех от мен!
:wink: :wink: :wink:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

gps

#54 Мнение от gps »

Sergo написа:Крайно време е някой да каже ясно:
НАЙ-НИСКО КАЧЕСТВО на баса, дава БАСРЕФЛЕКС-ната конструкция. Ако търсим добра тоналност, бързи преходи и яснота в 2-те басови октави, басрефлекса не е за нас :wink: Най-лесния и малък варият е затворения обем. От тук натам .... само резонатори :)
Не си прав- най ниско качество имат разните бандпаси (особенно зле направените :wink:) заради лошите импулсни характеристики.

LORD

#55 Мнение от LORD »

Имам под ръка материал от ОСД/парченца от фурнир много здраво пресовани/той ставали за направа телата на тонколоните? :)

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#56 Мнение от Dimitar Atanasov »

Не мисля че подходящо...много е тънко, а и е доста еластично

fugazi

#57 Мнение от fugazi »

Sergo написа:Крайно време е някой да каже ясно:

Според мен няма лош бас,а по-скоро лошо съгласуван бас.Басрефлекса изобщо не е за изхвърляне ако разбира се са спазени основни изисквания към него(съгласувана площ,рез.честота да не говорим за необходимоста от него изобщо) :) А затворения обем за мен си остава най-благородната конструкция(и там нещата изобщо не са лесни също си има тънкостите)Единственото нещо поради което затворния обем става неудобен е че системата не може да поддържа честоти по-ниски от рез.честота на говорителя.

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#58 Мнение от Teodor Ainadjiev »

angrist мисля, че въобще не си наясно със звученето на двете системи, да
не говорим за други, по-добри такива....
Чел си книгите, ама там не пише кое как свири ;-)
Моят съвет е, ако искаш да останеш във форума да пишеш на кирилица. :)

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#59 Мнение от Sylis »

Може ли аз да отговоря вместо Vitekk...
Ти може да си прослушал много колони но май си пропуснал важния момент да чуеш истински звук излязал от устата на някоя хорна или ТЛ конструкция.Именно те са "други, по-добри такива..." за които ти говори Vitekk.Съветвам те да чуеш такива и тогава заповядай пак за коментар тук... :wink:
Забелязах че си съвсем нов тук във форума и може би още незнаеш за галерията която има...разгледай я внимателно.Няма да казвам защо в нея липсват конструкциите затворен обем и басрефлекс...За твое улеснение ето ти линк-а
http://www.bgaudio.org/modules.php?set_ ... _album.php

Teodora Todorova

#60 Мнение от Teodora Todorova »

Коментара ти е бил изтрит, защото не пишеш на кирилица. Като не си в България не е невъзможно да пишеш на кирилица. Ако искаш кажи си операционната система и имейл и ще ти пратя необходимите инсталационни файлове и инструкции за настройки на клавиатурата, но едва ли не можеш да се справиш сам :wink:
Аз си живея доста добре с моите хорни, които освен много красив звук, въпреки незавършения вид, са си и красиви (абе влюбена съм в тях, заради звука и ги гледам като пубертет първата си любов).
Потребителите, които смятат, че ТЛите и Хорните са по-добрите озвучителни тела са чували много други и за тях, заради слушателския опит, който имат, това са предпочитаните конструкции.
Преди да си представяш хибриди те съветвам да послушаш всякакви конструкции, после сам ще стигнеш до правилния за теб избор.
Поздрави,
Freestate

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”