"The best" material za kolkoni
-
gps
А не допускаш ли мисълта че :1.щом 10 и повече човека които имат всеки от тях 20 че и повече годишен опит в областа на аудиото .2.сбора от тонколоните които са направили тези 10 и повече човека е няколко хиляди.3.доказали са многократно компетентноста си в този форум-та значи тези хора не МОЖЕ Иstani80 написа:добре де вече разбрах че щом 10 и повече човека ми казват едно и също нещо значи то може и да е вярно.Плус това преди малко се разрових и отново си видях мечтаната колона
http://www.jbl.com/home/k2_story/k2_exposed.aspx
От тук също видях и че маретиала за кутията е MDF което също ми даде поводи за размисъл:)Иначе някои мойе да ми каже дали знае някоя програма за генериране на честоти каквито аз желая?
-
stani80
Съжалявам че подхващам отново тази тема но вчера намерих това:
http://www.avland.co.uk/wa-loudspeakers/wa501/wa501.htm
Моля по-напредналите с материала да си кажат мнението за тези колони.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
1. Не виждам смисъл да изказваме мнение за колона, струваща 7000 паунда, след като:stani80 написа:Съжалявам че подхващам отново тази тема но вчера намерих това:
2. (Най-важното) Мнението ми е: ТРИЛЕНТОВА + БАСРЕФЛЕКС !
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Sergo
- Fenkiller
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Ако ще правиш от камък нека да е гранит а не мрамор, макар от постовете ти да смятам че не е по силите ти (без да се обиждаш) ,а само в сферата на фантазиите и доброто желание! Направи нещо въобще а после търси най доброто.Това и така си е много дълъг и трънлив път!
Успех от мен!

Успех от мен!
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !
-
gps
Не си прав- най ниско качество имат разните бандпаси (особенно зле направенитеSergo написа:Крайно време е някой да каже ясно:
НАЙ-НИСКО КАЧЕСТВО на баса, дава БАСРЕФЛЕКС-ната конструкция. Ако търсим добра тоналност, бързи преходи и яснота в 2-те басови октави, басрефлекса не е за насНай-лесния и малък варият е затворения обем. От тук натам .... само резонатори
-
LORD
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
fugazi
Sergo написа:Крайно време е някой да каже ясно:
НАЙ-НИСКО КАЧЕСТВО на баса, дава БАСРЕФЛЕКС-ната конструкция. Ако търсим добра тоналност, бързи преходи и яснота в 2-те басови октави, басрефлекса не е за насНай-лесния и малък варият е затворения обем. От тук натам .... само резонатори
Според мен няма лош бас,а по-скоро лошо съгласуван бас.Басрефлекса изобщо не е за изхвърляне ако разбира се са спазени основни изисквания към него(съгласувана площ,рез.честота да не говорим за необходимоста от него изобщо)
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Sylis
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Може ли аз да отговоря вместо Vitekk...
Ти може да си прослушал много колони но май си пропуснал важния момент да чуеш истински звук излязал от устата на някоя хорна или ТЛ конструкция.Именно те са "други, по-добри такива..." за които ти говори Vitekk.Съветвам те да чуеш такива и тогава заповядай пак за коментар тук...
Забелязах че си съвсем нов тук във форума и може би още незнаеш за галерията която има...разгледай я внимателно.Няма да казвам защо в нея липсват конструкциите затворен обем и басрефлекс...За твое улеснение ето ти линк-а
http://www.bgaudio.org/modules.php?set_ ... _album.php
Ти може да си прослушал много колони но май си пропуснал важния момент да чуеш истински звук излязал от устата на някоя хорна или ТЛ конструкция.Именно те са "други, по-добри такива..." за които ти говори Vitekk.Съветвам те да чуеш такива и тогава заповядай пак за коментар тук...
Забелязах че си съвсем нов тук във форума и може би още незнаеш за галерията която има...разгледай я внимателно.Няма да казвам защо в нея липсват конструкциите затворен обем и басрефлекс...За твое улеснение ето ти линк-а
http://www.bgaudio.org/modules.php?set_ ... _album.php
-
Teodora Todorova
Коментара ти е бил изтрит, защото не пишеш на кирилица. Като не си в България не е невъзможно да пишеш на кирилица. Ако искаш кажи си операционната система и имейл и ще ти пратя необходимите инсталационни файлове и инструкции за настройки на клавиатурата, но едва ли не можеш да се справиш сам
Аз си живея доста добре с моите хорни, които освен много красив звук, въпреки незавършения вид, са си и красиви (абе влюбена съм в тях, заради звука и ги гледам като пубертет първата си любов).
Потребителите, които смятат, че ТЛите и Хорните са по-добрите озвучителни тела са чували много други и за тях, заради слушателския опит, който имат, това са предпочитаните конструкции.
Преди да си представяш хибриди те съветвам да послушаш всякакви конструкции, после сам ще стигнеш до правилния за теб избор.
Поздрави,
Freestate
Аз си живея доста добре с моите хорни, които освен много красив звук, въпреки незавършения вид, са си и красиви (абе влюбена съм в тях, заради звука и ги гледам като пубертет първата си любов).
Потребителите, които смятат, че ТЛите и Хорните са по-добрите озвучителни тела са чували много други и за тях, заради слушателския опит, който имат, това са предпочитаните конструкции.
Преди да си представяш хибриди те съветвам да послушаш всякакви конструкции, после сам ще стигнеш до правилния за теб избор.
Поздрави,
Freestate