локомотив въпроси

Съобщение
Автор
Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Teodor Ainadjiev »

sylis написа:Не много е меко казано.Точната дума е напълно неподходящ...хората не случайно са казали car audio :!:
Сети ли се най-накрая ;)
След толкова приказки ти дойде акъла в главата, мисля че :)

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от Sylis »

:wink: :twisted: :cm
Човек се учи докато е жив в крайна сметка и все остава ненаучен :idea: :!:

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Ivo_Hristev »

astor написа: Rutcho би ли ми съдействал с "акъл" точно каква кутия да избера за да постигна горните резултати и какво имаш впредвид с High-Pass EQ :oops: И къде точно се намира Краси Драгиев (май имат сайт пас) Мерси предварително
Разглдеай сайта на производителя - има публикации по темата точно за този говорител. Инак и аз най искрено те съветвам да пробваш с него.

emil_kov

#20 Мнение от emil_kov »

както казва дълбоко уважавания от мен Rutcho, оптимално решение е Peerless XLS в малък затворен обем (50лтр.), но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с Linkwitz Transform.

За да стане по-ясно, самият Linkwitz (немски евреин, който живее от 1960 в Щатите) си е направил такава играчка, която е напълно и подробно описана на сайта му>

http://www.linkwitzlab.com/thor-intro.htm

Скоро имах възможност да чуя суб, който работи по същата идея, на маниашката фирма Sunfire...

Казано накратко: абсолютно си струва си да се опита нещо подобно!!!

Механичната работа е лесна поради затворената кутия, проблем е мощното крайно стъпало. Песимистичните оценки отиват към 400-600Вт, в реалния живот може да се живее и с честни синусоидални 200, както си признава и самия Linkwitz...

Моят съвет е: послушай Rutcho, разгледай сайта на Linkwitz (да, той е същия, който е измислил Linkwitz Transform, умен евреин, няма спор), купи си този леко скъп, но наистина ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН говорител на Peerless и си намери човек, който да ти направи едно читаво 200Вт стъпало и Linkwitz-филтъра.

И да знаеш, че мвн толкова ме сърбят ръцете за нещо подобно, след като чух този Sunfire, че може и да те изпреваря :twisted:

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от oceanman »

Аз имам идеята да правя моя ХЛС-10 в 60 инча ТЛ с Линквиц филтър...Ще свиркам за резултата...
В ПАС е около 280 лева...12-ката е малко по-скъп...
10-ката става великолепно за хорна...Не мога да си го позволя заради размерите...Аз обаче съм го излъгал да стане в ТЛ...И хода ще е под 3 мм...

Stanislav Dimitrov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от Stanislav Dimitrov »

emil_kov написа:както казва дълбоко уважавания от мен Rutcho, оптимално решение е Peerless XLS в малък затворен обем (50лтр.), но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с Linkwitz Transform......

З
Rutcho не говори затова !!! Погледни обаче каква става общата мощност на такава система, при която имаме повдигане в най-ниските честоти от порядъка на 10-12дб. Много мощност се губи за изравняване на АЧХ-то .........

emil_kov

#23 Мнение от emil_kov »

...малко off topic:

в момента аз се озвучавам с това

http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B ... 68-7949353

както виждаш, цената на целия комплект е колкото на говорителя
Peerless...

звукът е абсолютно честен за тези пари: хубав, могъщ и плътен бас до 30Хц, солидно крайно стъпало с 100Вт синус и нещо подобно на Linkwitz Filter, което наистина върши работа (разглеждал съм го отвътре) :twisted:

ако случайно имаш път към Виена (или пък можеш да си организираш транспорта, към 25кг е всичко), мога да ти помогна с купуването им от amazon тук.

emil_kov

#25 Мнение от emil_kov »

само да коригирам, че не е Jamo, a JBL :lol:

според мен има огромна разлика между двете марки в полза на JBL

както и да е, DIY s Peerless, направено както трябва, ще удари този JBL в земята, просто не знаех за какво ти трябва, JBL за (хубав) бар или клуб, например, е абсолютно ОК.

действай и ни уведомявай как вървяат нещата, ще се справиш!

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Rumen Suvandjiev »

astor написа:
Чакам и от Rutcho да се изкаже :D
Ще се изкажа, когато получа една бройка XLS 12 за да я измеря, да се надяваме до седмица.
Тогава ще предложа съвсем конкретно решение.
Хубавото на Hi-Pass е, че не изисква повишена мощност от усилвателя.
електронната част представлява Hi-Pass филтър, който се поставя на входа на събуфъра.
Другото предимство е, че за разлика от 4-th order bandpass тук горната работна честота се определя единствено от АЧХ на самия ховорител...

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”