Искам да си направя floorstanding бюджетни колони. В сайта на Visaton има един проект - Solo 50, който е с говорител В 200. Понеже конструкцията ми се струва лесна за изпълнение и размерът на колоните е подходящ си мислех , дали не може да се реализира този проект вместо с В 200, с BG20 ( защото разликата в цената е над 5 пъти, а едва ли звученето е чак толкова по-добро...). 500 лв са ми много за говорители. Ето линк за проекта :
http://www.visaton.com/english/artikel/ ... _6_89.html
Направих симулации с BassBox'а и нещата на мен ми изглеждат ОК. Вече имам направени боксчета с BG20 ( 16 литра с бас рефлекс) с помоща на Валери от Visaton и резултатът за мен беше изненадващо добър, което много ме въодушеви. Искам да го сложа този драйвер в по-голям обем, за да му се чуят възможностите. Та въпросът ми е дали мислите, че това което съм намислил със смяната на говорителите е приемливо и виждате ли нещо, което е може да ми сасипе плановете

Приемам всякакви предложения. Няма да се сърдя и да ме освиркате за тази идея, ама съм нов в областта на DIY, така че ви моля да ми простите !!!