Опити в DIY на един начинаещ, моля за съвети ?

Съобщение
Автор
poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от poseydon »

HEPBAKA аз ти предлагам нещо доста по-простичко. Като за начало цялата тази тема не е в духа на този форум и сайт, но както се оказа тук има достатъчно добри хора които са готови да предоставят знанинята си и да ти помогнат в преследването на твоята цел. Тъй като всички са минали по този път, гонейки абсурди, то ти предлагам да попрочетеш повечето темички за ТЛ и да се заиграеш с различни симулации. Само за пример ще ти кажа, че това да гониш "големите" ватове е една сериозна грешка. Ако имаш говорител с висока чувствителност не ти е необходим 200,300,1000 ватов усилвател, за да накараш този говорител да те учуди. В комбинация с ТЛ можеш да се ококориш от това какво се постига дори с 5, 6 или 10 ватов усилвател. Най-простото което специално ти можеш да направиш е да си купиш 2 говорителя БГ20 и да изкопираш някой ТЛ проект тук от форума. Разбира се това не е правилния подход, но за теб толкова. В крайна сметка никой не е скрил истината, но трябва сам да я намериш, а и тази философия ти е ясна щом си "гражданин на Матрицата". :wink:
След като изкопираш даден проект най-добре е да се насочиш към закупуването на кит, но под кит имам предвид от тези на Widow и Alnico. Като приключи цялата галимация с въпросния усилвател спокойно можеш да ръгнеш кабелите от РСто си и да се "насладиш" на твоите МР3ки. И за да не звуча толкова остро мога да ти споделя, че ако си вземеш подобна система и ти донякъде ще си в "музиката", но най-важното в DIY е философията, а не това колко пари имаш, защото ако търсиш истината намираш решение, ако ли не намираш оправдание. Успех с твоите планове и дано някой ден оцениш написаното от мен.

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nikolay Kolev »

Ето тука е чертежа по който съм работил аз
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... 1&start=30
Има още поне 5-6 с бг20
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

rudiem

#5 Мнение от rudiem »

До Amitko: не споря за високо ниво на кмпетенция по темата просто споделих моите впечатления(опит) за DIY устройствата.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”