Кабелите от усилвателя до тонколоните

Съобщение
Автор
Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#1 Мнение от Daniel Petrov »

Освен това на тоя въпрос еднозначен отговор няма!
Всичко е някакъв компромис...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от toroid »

Правила не съм срещал писани кой знае колко по въпроса и за това всеки си ги "определя" сам с помоща на слушане и сравняване.Но това,което съм чел в едно упътване приложено в кашона към колони B&W е препоръчване за използване на квързващи кабели кам колони.Там пише,че е желателно да се използват кабели със сечение 1.5 кв. ако са до 3 м.дължина а над 3 м.-минимум 2.5 кв.От тук нататък за качеството на кабелите се уповаваш на финансови възможности,слух,предпочитания/вкус/ и компромис до известна степен!

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Nikolay Kolev »

Аз си накупих всичко необходими кабели останаха само тезиса сигнала от женскиа чинч към стъпалото , знам че трябва да са екранирани . Може ли да ми препоръчате някакви конкретни марки ако може да ги има в техномаркет . Кабела на джамо 2.5 квадрата може ли да се позлва за тази цел .
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от toroid »

nightyj написа:Аз си накупих всичко необходими кабели останаха само тезиса сигнала от женскиа чинч към стъпалото , знам че трябва да са екранирани . Може ли да ми препоръчате някакви конкретни марки ако може да ги има в техномаркет . Кабела на джамо 2.5 квадрата може ли да се позлва за тази цел .
Чакай малко!За коя точно връзка говориш,от стъпалото към колоните или от предусилвателя към крайното?А може би от CD-то /съответно друг източник/кам някакво стъпало?Защото кабели с 2.5 кв.и то на Джамо са само за колони/в техномаркета/.А ако е за другите връзки-там няма да намериш добри кабели!Има едни на hama,които са на цени като за маркови но не са нищо особено.Та уточни какво ти трябва конкретно и тогава ще мислиме как да ти помогнем! :?

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Nikolay Kolev »

Ами писъл съм от женскиа чинч до стъпалото . С една дума кабелите вътре в кутията .
Посетете:

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Bojo »

nightyj написа:Ами писъл съм от женскиа чинч до стъпалото . С една дума кабелите вътре в кутията .
Имам едно топче "NEOTECH" OFC 2x0,22 с плетен екран + изолация - истински никобюджетен за "вътрешно" опроводяване - ела да ти резна две парчета.

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Nikolay Kolev »

Ти май имаш магазин ако не се лъжа . Дай мми адрес като дойда в София ще мина , тъкмо и други работи имам за купуване .
Посетете:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”