суб с ограничена честота от звукова карта?

Съобщение
Автор
Аватар
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от miro_vampiro »

Anakin и мене до вчера ми харесваше звука от mp3 ките(от 192кб нагоре естествено, пък и една mp3 ка на 320 кб е що годе добра според мене да си слушаш музика, но всеки сам си преценява! ) обаче реших да видя какво е това DTS музика ииии, ами какво да кажа пускам сигнала към ресивъра и звука е просто чудесен, много чист, чувам всичко доста детайлно, просто съм много доволен. :))
Вече имам 2 албума на toto i foreigner миксирани в DTS
Дори и на смотаните ми колони се усеща разлика в качеството междy mp3 и DTS (то нормално де)
Но Anakin все пак има малка разлика дали пускаш mp3 ката през обикновенна звукова карта или нещо малко по така като audigy !
:)))

Аватар
Dreamer
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от Dreamer »

bobalan написа:
miro_vampiro написа:Здравей Alnico
то че разбираш повече от мене е пределно ясно! Но тук не говорим за звукови карти за по 500 долара и нагоре а за проста звукова карта която има нормален за парите си звук и ще му свърши работа! Не говорим ли за това, да не стане като един спор в comexgroup при който един пич ни убеждаваше в предимствата на звукова карта за 500 долара (и той се занимава главно със звук и тн)и всички бяхме съгласни с него, но звука и беше калпав при игри и се дънеше леко и при музика, а там човека търсеше нормална карта за слушане на музика а не за професионална обработка на звук и тн! Така че накрая и той се съгласи с нас!
Надявам се че сега си ме разбрал :)
Пък какво и е на audigy 2 ката за звукова карта, доста по-добра е от вградени решения(via, realtek и тн) ! Все пак съм имал audigy и знам каква е разликата.
А за тебе какво значи добра аудиокарта че ми е интересно ?
:)
bobalan ами на стария ми компютър(celeron 633 пуснат на 793 мегахерца) имах audigy ls и при гледане на филми на 5.1 колони (тоест използване и на 6 те канала )звуковата карта не товареше процесора повече от 15 - 20 процента! Та за съвременните компютри надали ще има какъвто и да е проблем!
точно, ама точно това имах предвид. Че понеже звуковата карта няма да товари на 30% П4 (а тя рядко има собствен процесор за филтъра - вградените процесори мисля са за реверби и такива нещица), това е сигурен знак че филтъра е скапан. Скапан. Ефтин. Компромисен. Цифровия филтър е нещо сложно, особено за честотите под 100херца.
ай стига бе, аз пък не съм забелязал да е нещо изключително сложно. доколкото знам има един елемент който забавя с един sample сигнала на изхода, и сигнала от изхода се връща умножен с някакъв коефициент към началото и се прибавя към входния сигнал. неколко такива си регулираш стръмността, с останалите параметри и честоти. ебати и сложното нещо.

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от Anakin »

Мирко бе пусни си тия дискове с дтс-а през някоя средно качество CD плеарче и ще видиш за какво говоря щото мани ти тоа компютър.

Аватар
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от miro_vampiro »

Anakin и това ще направя само да си купя някое cd плеарче!
Все пак не използвам звуковата карта а изкарвам сигнала директно от дъното през spdif конектор та пак мисля че е добре!

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”