Как да внедря нови говорители в колони Studio 40 ?

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
shpongebob

Как да внедря нови говорители в колони Studio 40 ?

#1 Мнение от shpongebob »

Здравейте :)
Скоро си взех по- мощен усилвател Fisher 201 futura . Проблемът е че той е с мощност около 80 вата на канал ,а старите български студио са ми 40 вата на канал . За да не създавам или купувам нови тела което би било доста скъпо и отнемащо време реших да заменя говорителите в тялото с по -мощни ,но не знам какви да закупя . Проблем ми е и свързването . При сегашните са май последователно вързани всичките . Същотака трябва да гледам да са със размери които да паснат в кутията . Предвидил съм около 100 -150 лева за говорителите .
Предполагам че една 40 ватова бас и 20 вата среда ,и 20 вата пищялка ще са добра комбинация и така би било по-евтино ,но това създава друг проблем ...Съпротивлението на колоните ще се сумира ако те са последователно ,а това значи че дори да взема 4ома говорители ,ще излезе общо 12 ома колона ...Това ще намали ли много качеството на звука ? Какви говорители мога да взема за тези пари ,които да не са с лошо качество и къде да ги намеря ?

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Dimitar Atanasov »

Тези колони трябва да имат филтри.
Ако имат филтри, тогава купуваш същите говорители, но с по - висока мощност.

Аз лично не бих сменял говорителите, просто не бих слушал много силно музика.

shpongebob

#3 Мнение от shpongebob »

Странното е че не съм видял филтри вътре ...Можеби са ги набутали в някой ъгъл и не съм ги забелязал . Ще потърся подробно .
Възможно ли е обаче колоните да са така създадени че да отразяват всяка точно определен честотен спектър без да имат филтри ? Мисля че кондензаторите на пищялките и средата играят ролята на филтри, но за баса нищо не съм видял .Както казах ще поразгледам по-подробно .

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Stefan Stefanov »

Случайно прочете ли червеният надпис когато се регистрираше във форума?

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Преди всичко темата не беше пусната в правилия раздел, преместих я тук.
За мощността - ако това е единствената причина, по-добре няма смисъл да се сменят озвучителните тела. Просто няма да въртим толкова много копчето на потенциометъра.
За смяната на говорителите - ако махнем говорителите, остава само една кутия. Усилията да се намерят три говорителя - всеки с подходящ размер и съвместим с останалите, та да се получи грамотно трилентово тяло, са много повече, отколкото да се продадат колоните и да се намери нещо подходящо на старо.
За сумата - за 150 лева няма как да се купят три чифта задоволителни говорители - баси, среди и високи.
За филтрите - човече, наистина прочети поне малко...

sve7
чете

Re: Как да внедря нови говорители в колони Studio 40 ?

#6 Мнение от sve7 »

Здравейте!
Видях - оправили сте качествено човека, сега аз съм на ред.
Прочетох червения надпис. Чета и всякакви други неща. От 1 седмица чета плява и ровя из форуми и не стигнах решение. Регистрирах се тук, дано някой си прежали 3 минути от времето и даде полезен съвет в стил: иди в магазина и си купи следните части: .....
Все ще намеря начин да си ги монтирам в същите такива Студио 40W. Проблемът е, че купих един ресивър преди време SONY 2х100W. И предупредих домочадието да варди колоните, че са слабички. Е, 3 години ги овардихме. Накрая се намерила една приятелка на дъщерята да врътне "волумето на мах". И сега са без баси :cry: Отделно колоните са 4 ома, а усилвателя иска 8 - 16 ома.
Размерите на сегашните говорители са 8", 3.5", 1.75". Могат ли да се подберат такива размери говорители, които да посрещнат въпросните 100W при нужда? Обикновено слушам/е музика не на макс :D И дали мога да ползвам същите филтри, или ще трябват други - какви? Схема евентуално. Не искам заради едни пикливи колони да ставам майстор в областта. По-евтино, като загуба на време, ще ми излезе да ида и да тръсна в магазина 6-700 лв за някакви боклуци. А защо, като мога да мина, да речем с 200-300? Освен това секцията е правена за тези колони, т.е. ограничен съм от техните размери, т.е. "гнездото" е високо 50 см и е сектор 1/4 цилиндър с R30см.

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Zlatan Kitanov »

За да постигнеш това, което твърдиш, че искаш не е нужно да си "майстор в областта". Но без четене изобщо няма да стане. Никой от тук няма да ти каже> "Отиди и вземи филтрите "Х"!" Защото такива няма. Филтърът се прави според говорителите. Схеми - хиляди. Прочети внимателно, какво пише Румен и действай. За да получиш хубав отговор, въпросът трябва да бъде зададен правилно. Успех!

sve7
чете

#8 Мнение от sve7 »

Купих си 2 Infinity Primus 150 току що.
Дано ушите Ви мазоли да хванат :twisted: :twisted: :twisted:
Казах Ви, че нямам времето и възможността да се занимавам. Каквото - такова :st

Нарушена т.11 от Правилата на форума. За системното им неспазване потребителят получава бан.

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”