Моята... хе, глупости, на Румен Суванджиев системата !!!

тук можеш да качиш снимки на личната си система , независимо каква е тя
Съобщение
Автор
Аватар
Krassy
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Моята... хе, глупости, на Румен Суванджиев системата !!!

#1 Мнение от Krassy »

Тъй ами :)
Той ми я прави... чакането си струваше :)

Сега, не мога да опиша нещо, което трябва да се чуе за да се усети и разбере!
Повече от седмица я слушам и желанието ми още първия ден да хукна я да я хваля не е отслабнало, просто не виждах смисъл може би...
То все едно да опишеш секса с някой луда и желана мацка хе хе хе, споко, не правя секс с тонколоните си ха ха ха ха!

Амиииии... след като дойде в събота и с куриера с триста зора свалихме пратката и я качихме в къщи почнаха моите нови емоционални усещания :)
Доста се борих с прекалено маниашкото опаковане, обаче това говори, че човека си цени труда !
И усещането при сглобяването беше различно от това да си купя техника от технополиса примерно. Някак си ръчната изработка, нещата... имат личен характер :) Всичко тежи и не бие на кухо, пипнато е с човешка ръка, не е като от 'калъп' синтетично, перфектно и от друга страна - грозно и бездушно!

Навързах ги, колоните на стойки, залепих ги за тях с промишлено тиксо ха ха ха, не, не си мислете, че е глупост, така лепне това, дето му дават 5 кила на см2, че все едно е заварка. Стойките долу са с камък и шпайкове към пода.
Кабелите неотек...

Абе с две думи пуснах я системата, подгрях лампите, сложих любимата си Даяна Крол и седнах да слушам...
Ами странно, не можех да кажа какво е усещането! Не скочих веднага на терасата да крещя, че съм екзалтиран.
Има едни такива психологически моменти, които пречат на реалната човешка преценка. Затова се опитах да бъда спокоен и си казах - добре, ще се слуша, какво да се прави :)

И така ден след ден...
И то чудото почна да се случва и да навлиза много гаднярски в мене, понеже не знам дали разбирате, но с всеки ден все едно системата 'улягаше', звука ставаше по велурен, бас-а по отчетлив, а аз пусках диск след диск, музики, които съм слушал на маранца си, който смея да твърдя, че свири прекрасно ! И с всяко пускане ми харесваше повече и повече... абе както казах в началото - НЕ мога да го опиша!
Има едно такова свикване с хубавото и човек започва да го преоткрива постепенно... то не е като изкуствения подсладител, дето хапнеш малко и чак нагарча. Истински хубавите неща на са мнгого сладки като вредния нутрасуит и не ти накъртват в началото, а са като онези 'плодове от селската градина', които сядаш пред теливизора и си ги взел за похапване. И в един момент не се усещаш, че корема ти ще се пръсне, но ти не може да спреш да ги ядеш, защото са ужасно вкусни, не с първата хапка, а с цялото ядене...

Е, така е и със ситемата на Румен!

Тия дни обаче ми се догледа филм. Звъннах му и си поговорихме за комутатор, който да ми включва маранца и да си гледам филмчета и т.н. и т.н.
И преди да се реализира това аз си поиграх и върнах старата система с усилвателя с дискретни елементи. ОБАЧЕ запазих колоните на Румен.

И направих грешката да си пусна пак любимите парчета.

Е да, детайл ще те убие, качество супер, маранца е страхотен усилвател !
Обаче съм седнал аз на дивана и ми е някак си... неудобно. Хем на меко съм седнал. Липсва нещо мамка му !
Просто няма живот! Няма го онове, което не може да се опише...
Пефектно като в аптека възпроизвеждане, ноооо....

Викам си, я да вържа и музикалния суб, имам куейк на РЕЛ, 1300 лева струва, с него музиката приобива супер нежна, но стегната плътност!
Вързвам го!
Пак не е същото...

И осъзнавам, че лампата с колоните на Румен има по плътен, стегнат и приятен бас, отколкото маранца ПАК с колоните на Румен и суб-а на РЕЛ !

И сега ми е едно никакво такова :)
Хубава е техниката, много е хубава, маранц 6-а серия, тежи като прасе преди коледа, колони таной, център таной, суб РЕЛ...
Ама никой не може да ме накара пак да я вържа :(

А иначе да покажа две снимки на това, което създаде тези терзания в мен и ме накара да издрънкам толкова неща...

Изображение

Изображение

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Моята... хе, глупости, на Румен Суванджиев системата !!!

#2 Мнение от Nanko Rusev »

Само хубави моменти с нея!

В крайна сметка не сбърка като ме послуша ... 8)

Аватар
Lozanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Lozanov »

Добър дизайн, който вече е запазена марка на Ручо и поредният възхитен от звука на компонентите.
Berlingo, честито и от мен.

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nikolay Kolev »

Красота честито :D
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Borislav Stankov »

:smt023
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Аватар
cecoEL34
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от cecoEL34 »

Честито ! Трудно е да намеря подходяща дума за похвала на този човек (RUTCHO) Всеки път , когато си пусна системата , благославям него и Владо . Чува се часта , която са вложили от себе си в нея .
"Deep Purple" e стил на живот .

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Преди всичко искам да започна с извинение за забавянето. Честно казано, бързината не е от силните ми качества...
"Улягането" на системата се дължи до голяма степен на факта, че компонентите не бяха разсвирени достатъчно. В особено голяма степен това важи за говорителите, които нямаха наработка повече от десетина часа. След десетина дни активно използване нещата наистина си идват по местата.
Малко повече данни за сисемата:
Озвучителните тела са къси хорни с познатите SEAS H1333, като с полезен обем 17 литра, при което долната гранична честота достига 36Hz@-3dB. Те са проектирани за разположение върху 50cm стойки. Контурът е изпълнен от сегменти, изработени прецизно на CNC фреза, благодарение на Иво Христев. Финишът е сапели.

Изображение

Усилвателят е двутактен ултралинеен с 6H7C/6N7 и 6П3С/6L6G. В него не е използвана обратна връзка.
Малко данни за него:
1. Изходна мощност .............................................18 W RMS
2. Входна чувствителност …………………………….….. 800 mV за пълна мощност
3. Отношение сигнал/шум ………..… > 86 dB
4. THD за 1KHz при 10W RMS
a. Втори хармоник …………………….... 0.7%
b. Трети хармоник …………………………. 0.5%
5. Честотна лента при 10W @ -1.5/-3dB………..16Hz-30KHz

Изображение

Свързващите кабели към колоните са Neotech KS1224 Bass Control
Ето как изглежда цялата система:
Изображение

Пожелавам на новия собственик много приятни часове с любимата музика!

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Goro »

Един силен отговор на това което виждаме на международните изложения.
五郎

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Miroslav Danov »

Системата е много арт :smt038

gogo
отстранен

#10 Мнение от gogo »

Mда-а-а, перфекционизъм във всеки детайл! Поздравления, Ручо!

Публикувай отговор

Обратно към “Моята система”