Food Matters
-
- чете и пита
- Мнения: 34
- Регистриран на: Пон Май 10, 2010 1:58 pm
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
За алкохола приемам да е опасен за здравето (при редовна употреба в големи количества), но напоследък започна да се говори и за млякото и за какво ли не... Като се замисли човек май само ябълки и круши трябва да ядем.
Който иска да се запознае с вредите, които оказват млечните продукти, нека прочете това интервю -
Смъртната опасност от млякото и млечните продукти
Който иска да се запознае с вредите, които оказват млечните продукти, нека прочете това интервю -
Смъртната опасност от млякото и млечните продукти
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Мнения: 1506
- Регистриран на: Пет Юли 30, 2004 12:00 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
В крайна сметка ако прекаляваш с мляко, което не майчиното ти, има опасност да стане нещо, както е с прекаляването с всичко.
В крайна сметка кравата не е 100% съвместима с теб, още повече нямаш пълен контрол над хранителния и режим.
Ако гледаш някакъв плод или зеленчук - имаш малко по-голяма възможност да контролираш нещата.
Но при купуването наготово рискове има.
Единствената възможност е всеки да се научи да преценява храната преди да я е опитал и преди да я е купил, което се развива като умение, колкото по-чист хранителен режим поддържаш - тогава започваш да надушваш отдалече ментетата
В крайна сметка кравата не е 100% съвместима с теб, още повече нямаш пълен контрол над хранителния и режим.
Ако гледаш някакъв плод или зеленчук - имаш малко по-голяма възможност да контролираш нещата.
Но при купуването наготово рискове има.
Единствената възможност е всеки да се научи да преценява храната преди да я е опитал и преди да я е купил, което се развива като умение, колкото по-чист хранителен режим поддържаш - тогава започваш да надушваш отдалече ментетата
- Veselin Krachunov
- BG Audio Team™
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Мар 15, 2007 1:00 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
Специално за кравето мляко - кравешкият растежен хормон, който се съдържа в него и във всичките млечни продукти единствен в животинския свят е напълно идентичен с човешкия растежен хормон... Докато е малък, човек, приемайки растежен хормон, расте нагоре. Когато стане голям обаче - расте настрани.Kiril Kirilov написа:В крайна сметка кравата не е 100% съвместима с теб...
Установена е връзката между повишената консумация на мляко и акнето през пубертета, както и редица други аномалии.
Така че, въпреки редицата полезни вещества и отличната хранителна стойност и усвоимост - консумирайте мляко и млечни продукти в силно ограничени количества! Термичната обработка, сушенето, филтрацията, подквасването, подсирването НЕ разрушават и не премахват кравешкия/човешкия растежен хормон от млякото, напротив - във сиренето, кашкавала, изварата и т.н. той е силно концентриран (понеже 1 кг. от тези продукти се получава от 4-8 литра мляко).
Ако сте безнадеждно млекопитающи, и без мляко и млечни продукти изобщо не можете да си представите живота (като мен) - наблягайте на козето мляко, сирене и т.н. (вече дори кашкавал има)
Единственият път към Истинското познание е личния опит.
Най-ценното нещо, което можеш да направиш за някого, е да му подариш преживяване.
Мечтай, все едно ще живееш вечно.
Живей, все едно ще умреш днес...
Най-ценното нещо, което можеш да направиш за някого, е да му подариш преживяване.
Мечтай, все едно ще живееш вечно.
Живей, все едно ще умреш днес...
- titan
- Търговец
- Мнения: 44
- Регистриран на: Сря Авг 11, 2004 12:00 am
- Местоположение: София , ул. Солунска 39
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
A ти лично провери ли дали кравешкият хормон на растежа е абсолютно идентичен с човешкия ? Защото аз лично силно се съмнявам в това Откакто преди няколко години установих с лични опити огромните лъжи на " официалната наука"
Всъщност помисли малко и сам ще разбереш,че това не е истина Освен това да не говорим ,че науката е на много ниско ниво и все още не знаят каква е наследствената информация , която се предава с млякото. Т.е. пиейки кравешко мляко ако е сурово ти получаваш кравешка информация , ако е обработено , получаваш разбъркана и повредена кравешка информация.
Принципно проблемите с храната са сериозни , огледайте се и вижте колко много педалчета има , със сигурност Природата не позволява безнаказано да се нарушават законите и.
Всъщност помисли малко и сам ще разбереш,че това не е истина Освен това да не говорим ,че науката е на много ниско ниво и все още не знаят каква е наследствената информация , която се предава с млякото. Т.е. пиейки кравешко мляко ако е сурово ти получаваш кравешка информация , ако е обработено , получаваш разбъркана и повредена кравешка информация.
Принципно проблемите с храната са сериозни , огледайте се и вижте колко много педалчета има , със сигурност Природата не позволява безнаказано да се нарушават законите и.
- velinski
- BG Audio Team™
- Мнения: 2684
- Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 1:00 am
- Местоположение: Sofia
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
Къртиш мрака със задълбочените си коментариtitan написа:вижте колко много педалчета има
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- Veselin Krachunov
- BG Audio Team™
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Мар 15, 2007 1:00 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
@titan
Приятел, в нивото на твоите знания се убедихме от изказванията ти за алкалната среда на стомаха.
Ако имаш нещо полезно да споделиш - сподели го, само да не е подобно по компетентност на горното изказване, 'щото в такъв случай - айде, нема нужда...
Ако нямаш - ходи да си играеш в търговския раздел.
Това е сериозен форум и в него държим да се пишат смислени неща, дори ако те не са по основните му теми. Имай предвид също така, че го четат много хора, и доколкото форумът има авторитет в техните очи, читателите се доверяват на нещата, написани в него.
Всеки може да провери (вече дори онлайн, или в Chemical Abstracts) биохимичната структура на BGH/BST и на HGH/HST, както и на техните синтетични (рекомбинантни) аналози (rBST и т.н.) - при публикуването на тези структури не виждам кой, как и защо може да излъже - все едно някой да напише, че водата не е H2O, а е HO2 (ако беше второто, щяхме да можем да дишаме вода вместо въздух. За наше голямо съжаление - това не е така). Държа да отбележа и че т.нар. "официална наука" (както ти я наричаш) рядко има единно "официално становище" по даден въпрос, защото и тя се състои от различни научни екипи, които поставят, защитават или оборват различни хипотези. В конкретният случай спорът изобщо нe е дали BST и HST са едно и също нещо, а е дали BST има или няма въздействие върху организма, когато е приеман перорално (през устата). Съдейки по личните си експерименти със собственото си тяло - със сигурност има. Това е и причината да пиша тук, а не че просто съм го чул/чел някъде.
И си пий спокойно виното - неговата "киселина" в никой случай не е по-страшна от стомашната. Виж, ако от вино ти вървят киселини - това е вече съвсем друг въпрос, който (пак от личен опит) мога да ти кажа как да разрешиш. Между другото, виното, особено червеното, особено кабернето, и особено раслото в по-северните райони е много, много полезно (съдържа ресвератрол и производни). Единственото вредно нещо в него е алкохолът, който обаче при определени условия (кипене под вакуум при стайна температура) може да бъде отстранен. Но консумирано дори в оригиналния си вид (разбира се в минимални количества и редовно), ползите от него са далеч повече от вредата на съдържащия се алкохол.
Наздраве! (...не случаен поздрав, нали? Но се отнася конкретно за виното, а не за алкохола като цяло... )
Приятел, в нивото на твоите знания се убедихме от изказванията ти за алкалната среда на стомаха.
Ако имаш нещо полезно да споделиш - сподели го, само да не е подобно по компетентност на горното изказване, 'щото в такъв случай - айде, нема нужда...
Ако нямаш - ходи да си играеш в търговския раздел.
Това е сериозен форум и в него държим да се пишат смислени неща, дори ако те не са по основните му теми. Имай предвид също така, че го четат много хора, и доколкото форумът има авторитет в техните очи, читателите се доверяват на нещата, написани в него.
Всеки може да провери (вече дори онлайн, или в Chemical Abstracts) биохимичната структура на BGH/BST и на HGH/HST, както и на техните синтетични (рекомбинантни) аналози (rBST и т.н.) - при публикуването на тези структури не виждам кой, как и защо може да излъже - все едно някой да напише, че водата не е H2O, а е HO2 (ако беше второто, щяхме да можем да дишаме вода вместо въздух. За наше голямо съжаление - това не е така). Държа да отбележа и че т.нар. "официална наука" (както ти я наричаш) рядко има единно "официално становище" по даден въпрос, защото и тя се състои от различни научни екипи, които поставят, защитават или оборват различни хипотези. В конкретният случай спорът изобщо нe е дали BST и HST са едно и също нещо, а е дали BST има или няма въздействие върху организма, когато е приеман перорално (през устата). Съдейки по личните си експерименти със собственото си тяло - със сигурност има. Това е и причината да пиша тук, а не че просто съм го чул/чел някъде.
И си пий спокойно виното - неговата "киселина" в никой случай не е по-страшна от стомашната. Виж, ако от вино ти вървят киселини - това е вече съвсем друг въпрос, който (пак от личен опит) мога да ти кажа как да разрешиш. Между другото, виното, особено червеното, особено кабернето, и особено раслото в по-северните райони е много, много полезно (съдържа ресвератрол и производни). Единственото вредно нещо в него е алкохолът, който обаче при определени условия (кипене под вакуум при стайна температура) може да бъде отстранен. Но консумирано дори в оригиналния си вид (разбира се в минимални количества и редовно), ползите от него са далеч повече от вредата на съдържащия се алкохол.
Наздраве! (...не случаен поздрав, нали? Но се отнася конкретно за виното, а не за алкохола като цяло... )
Единственият път към Истинското познание е личния опит.
Най-ценното нещо, което можеш да направиш за някого, е да му подариш преживяване.
Мечтай, все едно ще живееш вечно.
Живей, все едно ще умреш днес...
Най-ценното нещо, което можеш да направиш за някого, е да му подариш преживяване.
Мечтай, все едно ще живееш вечно.
Живей, все едно ще умреш днес...
- gitsov1
- има известен опит
- Мнения: 115
- Регистриран на: Нед Яну 08, 2006 1:00 am
- Местоположение: Сейнт Пол Малта
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
Весо , Весоооо , Весо! Понякога ме караш да се изчервявам бе човек то бива , бива да се интересуваш , ама ти понякога изпадаш в крайности ( това в добрият смисъл ) , аааа аз с моят примитивен мозък , честно да ви кажа , ама никак немога да си отговоря на въпроса : Колко точно генетичен материал-информация оцелява след варенето на млякото и след силно киселинната ( алкална според някой ) среда в стомаха , която впоследствие да ни влияе ? При пиенето на сурово мляко , би могло и да оцелее нещичко , ама при двойната застраховки със варенето Е може и да съм в грешка , ноооооо...........
- DJ Popa
- има сериозен опит
- Мнения: 407
- Регистриран на: Пет Ное 25, 2005 1:00 am
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
До сега се чудех защо комшията ме гледа като бизон, но днес го попитах и разбрах-обичал биволско мляко и си хапвал редовно ...
- Veselin Krachunov
- BG Audio Team™
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Мар 15, 2007 1:00 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
@gitsov1
Мите, ами това съм учил, бе човек. С никакъв "примитивен мозък" не си ти, но просто си го развивал в друго направление, което аз също много уважавам
Нещата са доста прости и логични - за да расте телето, чийто организъм още не е сетнат на max., кравата чрез млякото си трябва да му подава растежен хормон - BST (Bovine SomatoTropin). За да му го предаде обаче, той трябва да мине и да оцелее през храносмилателната система на телето, която не е много по-различна от човешката (като изключим развития апендикс, изпълняващ ролята на втори стомах). Т.е. това трябва да е ПРОСТ белтък (не става въпрос за никакъв генетичен материал, нуклеотиди и т.н.), понеже ако е сложен белтък, от храносмилателните сокове той ще се денатурира, деструктира и т.н. То не че не става в някаква (голяма) степен, и точно за това кравата го подава в ОГРОМНИ количества (огромни е относително казано, понеже хормоните действат в концентрации от mg на kg живо тегло). Поради същата причина, поради която този белтък е устойчив на киселината от стомашните сокове, той е устойчив и на температура.
Е, същото става и когато човек погълне млякото, или още в по-голяма степен сиренето, кашкавала или изварата, в които BST е доста по-концентриран.
Аналогия можем да направим с причинителя на т.нар. "луда крава", който също се оказа прост протеин, преминаващ през храносмилателната система на човека и кравите и преживяващ всякаква термична и био-обработка, а не вирус - както предполагаха.
И тука идват лошите новини - BST освен че подпомага растежа на телето, той ускорява многократно половото съзряване на самата крава, както и силно увеличава млеконадя й. По тези причини, щатската корпорация Monsanto през 1994 г. започва масовото производство на синтетичен BST, означаван още като rBST (r - от рекомбинантната ДНК-биотехнология, която използват при синтеза) и го предлагат под търговското име POSILAC. Започва се масово инжектиране на кравите и икономическите резултати са великолепни. След неколкогодишна практика обаче се натрупват достатъчно данни, че кравите, третирани с rBST започват да развиват различни заболявания (17 вида), както и хората, употребявали млякото им. При хората основните са рак на гърдата, рак на простатата, и развиването на редица алергии (да ви звучи познато?). rBST е забранен за приложение в Япония, Австралия, Нова Зенландия и Канада, а от 2000 г. и в Европейския съюз. В САЩ обаче продължават да си ги боцкат, с пълното одобрение на FDA (една от най-гнусните организации в света, според мен), и съответно знаете какви са и на какво приличат повечето хора там...
Е, това което важи за млякото на кравите, инжектирани с rBST, важи и за млякото на обикновените крави, само че в доста по-малка степен. Тук дори може да се каже, че POSILAC-а е изиграл положителна роля, понеже е подчертал опасностите и от естествения BST. В BG обаче никога не знаем какви боклуци ядем/пием, така че ако употребяваме редовно кравешки млечни продукти, по-добре е да го правим от кравата на баба, или от мандрата на някой роднина на село. А най-добре от козата, биволицата, овцата... тогава BST изобщо не участва в играта. Между другото - козето мляко по белтъчен и минерален състав е най-близко до майчиното (за щастие - с изключение на растежния хормон), така че е най-полезно и лесноусвоимо.
Доколкото до фалшивите (евтините) млека, сирена и т.н. - освен че в тях има вещества и пълнители, които не можете дори да си представите, повечето съдържат евтините соеви заместители. Човек може да си каже - е, какво пък токова - растителна мазнина, соя... може да мине дори за диетично. Да ама не - концентрираните соеви продукти са много богати на фитоестрогени, които наподобяват по структура и са подобни по функции на женските полови хормони - естрогените. Така че на дамите нищо не им пречи да си хапват, даже ще станат по-женствени, но за мъжете е малко... (растат цицки, натрупва се подкожна мазнинка, гласчето изтънява, едно-друго...) Един колега от курса, на последната среща на курса ни се похвали: "Вече толкова съм `добър, браче, че без мляко - млеко ти правим!"
Преди 2 години проведох със себе си следния прост експеримент - за един месец преустанових абсолютно ВСЯКАКВА консумация на краве мляко и млечни продукти. И не щеш ли, една (иначе погледнато почти безобидна) алергиика, състояща се в перманентно запушен нос (подпухнала лигавица, постоянна секреция), и почти не ми позволяваше да усещам миризмите - просто изчезна! С подновяване на консумацията на млечни продукти, постепенно (за около седмица) алергията пак се поднови. Изводът беше ясен... След това като се замислих, си спомних, че тази алергия се появи съвсем "от никъде" точно по времето на Лукановата криза (1990-91г.) в (буквално) гладните години, когато баща ми вземаше от един негов
колега, който живееше в Бистрица и имаше крави 2 пъти седмично по една 4 литрова тубичка с мляко, и в къщи почти само това консумирахме. Пъзелът съвсем се нареди. Спомням си, че в началото борех алергията с разни противоалергични хапчета като "Алергозан" и някакви още по-силни/ефективни, но в един момент си дадох сметка, че ми действат все по-слабо с времето, а и неминуемо увреждам здравето си. Другото е, че през годините алергията доста позатихна (имам предвид кихавиците и червените очи пролетно време и от всякакъв прах, котки и т.н.), но носа така и не се отпуши напълно, освен при горния експеримент.
Ей, сега да не вземете да изхвърлите всичко краве от къщи и да не помиришете до края на живота си! Хапвайте, но винаги си имайте едно на ум, т.е. правете го и живейте СЪЗНАТЕЛНО.
Пак се получи дълга лекция. Ще се радвам ако е от полза на някого.
Поздрав за всички.
Мите, ами това съм учил, бе човек. С никакъв "примитивен мозък" не си ти, но просто си го развивал в друго направление, което аз също много уважавам
Нещата са доста прости и логични - за да расте телето, чийто организъм още не е сетнат на max., кравата чрез млякото си трябва да му подава растежен хормон - BST (Bovine SomatoTropin). За да му го предаде обаче, той трябва да мине и да оцелее през храносмилателната система на телето, която не е много по-различна от човешката (като изключим развития апендикс, изпълняващ ролята на втори стомах). Т.е. това трябва да е ПРОСТ белтък (не става въпрос за никакъв генетичен материал, нуклеотиди и т.н.), понеже ако е сложен белтък, от храносмилателните сокове той ще се денатурира, деструктира и т.н. То не че не става в някаква (голяма) степен, и точно за това кравата го подава в ОГРОМНИ количества (огромни е относително казано, понеже хормоните действат в концентрации от mg на kg живо тегло). Поради същата причина, поради която този белтък е устойчив на киселината от стомашните сокове, той е устойчив и на температура.
Е, същото става и когато човек погълне млякото, или още в по-голяма степен сиренето, кашкавала или изварата, в които BST е доста по-концентриран.
Аналогия можем да направим с причинителя на т.нар. "луда крава", който също се оказа прост протеин, преминаващ през храносмилателната система на човека и кравите и преживяващ всякаква термична и био-обработка, а не вирус - както предполагаха.
И тука идват лошите новини - BST освен че подпомага растежа на телето, той ускорява многократно половото съзряване на самата крава, както и силно увеличава млеконадя й. По тези причини, щатската корпорация Monsanto през 1994 г. започва масовото производство на синтетичен BST, означаван още като rBST (r - от рекомбинантната ДНК-биотехнология, която използват при синтеза) и го предлагат под търговското име POSILAC. Започва се масово инжектиране на кравите и икономическите резултати са великолепни. След неколкогодишна практика обаче се натрупват достатъчно данни, че кравите, третирани с rBST започват да развиват различни заболявания (17 вида), както и хората, употребявали млякото им. При хората основните са рак на гърдата, рак на простатата, и развиването на редица алергии (да ви звучи познато?). rBST е забранен за приложение в Япония, Австралия, Нова Зенландия и Канада, а от 2000 г. и в Европейския съюз. В САЩ обаче продължават да си ги боцкат, с пълното одобрение на FDA (една от най-гнусните организации в света, според мен), и съответно знаете какви са и на какво приличат повечето хора там...
Е, това което важи за млякото на кравите, инжектирани с rBST, важи и за млякото на обикновените крави, само че в доста по-малка степен. Тук дори може да се каже, че POSILAC-а е изиграл положителна роля, понеже е подчертал опасностите и от естествения BST. В BG обаче никога не знаем какви боклуци ядем/пием, така че ако употребяваме редовно кравешки млечни продукти, по-добре е да го правим от кравата на баба, или от мандрата на някой роднина на село. А най-добре от козата, биволицата, овцата... тогава BST изобщо не участва в играта. Между другото - козето мляко по белтъчен и минерален състав е най-близко до майчиното (за щастие - с изключение на растежния хормон), така че е най-полезно и лесноусвоимо.
Доколкото до фалшивите (евтините) млека, сирена и т.н. - освен че в тях има вещества и пълнители, които не можете дори да си представите, повечето съдържат евтините соеви заместители. Човек може да си каже - е, какво пък токова - растителна мазнина, соя... може да мине дори за диетично. Да ама не - концентрираните соеви продукти са много богати на фитоестрогени, които наподобяват по структура и са подобни по функции на женските полови хормони - естрогените. Така че на дамите нищо не им пречи да си хапват, даже ще станат по-женствени, но за мъжете е малко... (растат цицки, натрупва се подкожна мазнинка, гласчето изтънява, едно-друго...) Един колега от курса, на последната среща на курса ни се похвали: "Вече толкова съм `добър, браче, че без мляко - млеко ти правим!"
Преди 2 години проведох със себе си следния прост експеримент - за един месец преустанових абсолютно ВСЯКАКВА консумация на краве мляко и млечни продукти. И не щеш ли, една (иначе погледнато почти безобидна) алергиика, състояща се в перманентно запушен нос (подпухнала лигавица, постоянна секреция), и почти не ми позволяваше да усещам миризмите - просто изчезна! С подновяване на консумацията на млечни продукти, постепенно (за около седмица) алергията пак се поднови. Изводът беше ясен... След това като се замислих, си спомних, че тази алергия се появи съвсем "от никъде" точно по времето на Лукановата криза (1990-91г.) в (буквално) гладните години, когато баща ми вземаше от един негов
колега, който живееше в Бистрица и имаше крави 2 пъти седмично по една 4 литрова тубичка с мляко, и в къщи почти само това консумирахме. Пъзелът съвсем се нареди. Спомням си, че в началото борех алергията с разни противоалергични хапчета като "Алергозан" и някакви още по-силни/ефективни, но в един момент си дадох сметка, че ми действат все по-слабо с времето, а и неминуемо увреждам здравето си. Другото е, че през годините алергията доста позатихна (имам предвид кихавиците и червените очи пролетно време и от всякакъв прах, котки и т.н.), но носа така и не се отпуши напълно, освен при горния експеримент.
Ей, сега да не вземете да изхвърлите всичко краве от къщи и да не помиришете до края на живота си! Хапвайте, но винаги си имайте едно на ум, т.е. правете го и живейте СЪЗНАТЕЛНО.
Пак се получи дълга лекция. Ще се радвам ако е от полза на някого.
Поздрав за всички.
Единственият път към Истинското познание е личния опит.
Най-ценното нещо, което можеш да направиш за някого, е да му подариш преживяване.
Мечтай, все едно ще живееш вечно.
Живей, все едно ще умреш днес...
Най-ценното нещо, което можеш да направиш за някого, е да му подариш преживяване.
Мечтай, все едно ще живееш вечно.
Живей, все едно ще умреш днес...
- npn
- има сериозен опит
- Мнения: 560
- Регистриран на: Вто Сеп 18, 2007 12:00 am
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.
- velinski
- BG Audio Team™
- Мнения: 2684
- Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 1:00 am
- Местоположение: Sofia
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
Ям млечни продукти основно и от десетки години. Сутрин прясно мляко с мюсли, на обед 1-2 кисели млека, вечер кисело мляко или 1-2 чаши прясно. Вечер ям и друга храна - основно риба и зеленчуци и по-рядко месо. Случва се да не ям месо и 2 седмици и не ми липсва изобщо, но риба ям поне 2 пъти в седмицата. По цяло лято пия студено нискомаслено мляко вместо кола, фанта и пр. отрови. Смея да кажа, че съм доста здрав. На килограми съм си перфектен за ръста ми. Цицки нямам. Ако млякото беше толкова вредно - отдавна да съм мъртъв, защото наистина прекалявам с него
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Мнения: 1506
- Регистриран на: Пет Юли 30, 2004 12:00 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
Има хора, които се справят с млякото безпроблемно и взимат само хубавото от него. Особено тези с активен метаболизъм или живеещите доста подвижно.
Сподели как си чувстваш ставите? Колене и лакти?
Сподели как си чувстваш ставите? Колене и лакти?
- velinski
- BG Audio Team™
- Мнения: 2684
- Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 1:00 am
- Местоположение: Sofia
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
Нямам никакви оплаквания. Карам активно велосипед и тичам в парка.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- npn
- има сериозен опит
- Мнения: 560
- Регистриран на: Вто Сеп 18, 2007 12:00 am
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
Движението е живот, животът е движение. От скоро и аз въртя педалите и се чувствам просто чудесно. Имам познат, който имаше високо кръвно и висока кръвна захар. Взе си колело и за няколко месеца, ни кръвно, ни захар.
Генадий Малахов е излекувал дете от диабет, карайки го да прави по 300 клякания всеки ден, за да изгаря захарта в кръвта. Движение моля, движение.
Генадий Малахов е излекувал дете от диабет, карайки го да прави по 300 клякания всеки ден, за да изгаря захарта в кръвта. Движение моля, движение.
Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.
- haralanov
- има сериозен опит
- Мнения: 475
- Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 1:00 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Food Matters
Велински, недей да лъжеш Шегувам се деvelinski написа:Цицки нямам.
По въпроса за млякото: допреди 6-7 години, когато спортувах много активно, на моменти съм злоупотребявал доста сериозно с консумацията му - освен че нямаше ден в който да не изпивам поне по един литър, редовно е имало случаи да си "глътвам" и по 2-3 литра на ден. Въпреки това, нямах никакви мазнини и корема ми беше ясно разграфен на 6. После спрях да тренирам, спрях да пия мляко (освен кисело), почнах работа "на стол" и малко по малко мазнинките почнаха да ми се лепват. Малко де. От две години не бях близвал прясно мляко, миналия месец реших да си взема (от скъпото), пийнах си след вечеря и малко след това ми стана тежко...
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта